Wat doe ik

Ik ben orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut.

Orthomo-wat???
Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en orthomoleculair staat voor: de moleculen betreffende. Orthomoleculair werken is dus het optimaliseren van voedingsstoffen in het lichaam zodat alle lichaamsprocessen verlopen zoals het hoort. In grote lijnen zijn er veel voedingsstoffen die iedereen nodig heeft, maar als je per persoon kijkt, kunnen er veel verschillen zijn, want niet elk lichaam reageert hetzelfde. Daarom is het nodig om een persoonlijk plan voor iedere persoon te maken.

De opleiding die ik heb gevolgd, is gebaseerd op epigenetica. Epigenetica heeft te maken met erfelijkheid en gaat er van uit dat je invloed hebt op het tot expressie komen van jouw genen. Dit betekent dat je zelf invloed hebt op het wel of niet ontwikkelen van aandoeningen en klachten. door middel van omgevingsfactoren. Dit zijn alle factoren in jouw omgeving bijvoorbeeld voeding, leefwijze, relaties, stress. Het is maar net hoe jij er mee omgaat. Je wordt geboren met de aanleg voor eczeem of ADHD (net als bij andere aandoeningen) maar je wordt niet geboren MET eczeem of ADHD. Het is maar net hoe het tot uiting komt en op welke moment in jouw leven. Als jij in een periode bijvoorbeeld stress hebt, zal je waarschijnlijk meer last van klachten hebben. Het mooie is, is dat je er iets aan kunt doen!

Wat doe ik dan precies? Ik kijk naar het totaalplaatje, ik kijk niet alleen naar een specifieke klacht.
Een behandeling door mij is vooral gericht op het bevorderen van de gezondheid, het verlichten en voorkomen van klachten. Dit doe ik door middel van het opstellen van een behandelplan. In dit behandelplan geef ik adviezen op het gebied van leefstijl en voeding en het eventueel voorschrijven van voedingssupplementen. We gaan proberen om de oorzaak van de klachten aan te pakken en niet de bestrijding van symptomen.

Ik behandel mensen/kinderen met eczeem, allergieen, ADHD en autisme. Mijn ervaring is dat er hele goede resultaten te behalen zijn voor deze klachten.

Disclaimer! Trek voor het verbeteren van deze klachten genoeg tijd uit, mijn ervaring is dat een klacht die je al jaren bestaat niet binnen 1 maand opgelost is. Maar wie wil zich niet beter en gezonder in zijn vel voelen, dus het is het echt waard!